Categories
Systembolaget

Är Systembolaget dumma, rasister eller bara älskar att jävlas med folk?

Jag har sett det så många gånger. Ett gäng utländska arbetare kommer till systembolaget. De ser ut att vara runt 30-40års åldern och ska handla några öl eller vad det nu kan vara. Den ena som ska handla har med sig legitimation men den som arbetar där vill se hans kompis ID också. Denna har inget med sig. De nekas handla. Det får mig alltid att fundera på om personalen som arbetar där är antingen rent blinda, saknar sunt förnuft eller helt enkelt älskar makt och njuter av att jävlas med människor. Jag börjar mer och mer bli övertygad av att det är det sistnämnda. Eller hatar de helt enkelt bara folk som inte är av ariskt ursprung?

En annan sak. Jag har i min närhet en person som ligger i extrem riskgrupp när det gäller Covid. Hon har då alltid på sig mask när hon är ute och handlar. Hon var med mig på bolaget när jag skulle ha några öl till Matchen mellan Sverige – Spanien och mannen bakom kassan bad henne ta av masken… Hon är 31. Hon visade sin legitimation och man kan se ganska tydligt även med en mask som täcker 30% av ansiktet att det verkligen är hon på sin legitimation. Efter att jag röt till lite och läxade upp mannen ändrade han sig och lät oss handla normalt.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer så ska man ALDRIG röra sin mask då den då i princip helt slutat vara nödvändig då, OM man har virus eller bakterier på händerna så har masken förlorat sitt syfte. Så Systembolaget anser alltså att det är bättre att folk dör i Covid än att man dricker öl?

Nä det handlar inte om det. Det handlar om makt och att systembolaget har en sådan makt som de gärna utnyttjar så mycket de kan för att känna sig goda med sig själva, på samma sätt som Putin använder sin makt för att förtrycka sitt folk.

Så vad är dem? Fullständigt dumma i huvudet eller jävlas de bara med folk för att de kan? Vad tror ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *